Ervaringsverhalen

terug naar het overzicht van de verhalen

Hallo iedereen....

Ik ben zonet eens komen kijken naar de pacemaker forum en zag dat je je verhaal kwijt kon,dat vind ik echt een heel goed idee want vele mensen blijven er mee zitten omdat de mensen met wie je meestal leeft er geen hebben en dan ook niet echt kunnen mee praten over wat je voelt.

Bij mij is het begonnen op mijn 14 jaar toen kreeg ik het te horen dat ik een pacemaker moest,doordat mijn hart 3a4 sec bleef stil staan. Ik ben opgenomen geweest in het U.Z. Ziekenhuis te gent. In juni 2000. Ik kreeg een vitatron DDR 60 maar ik had er enorm veel last van heel veel tiknerveus,of niet kunnen slapen op mijn arm van de steken die ik kreeg....na ongeveer 2 jaar zoeken en de pacemaker steeds anders in te stellen om toch het oorzaak te vinden beslissen de pacemaker technieker om dan toch een nieuwe te steken , Maar dan kwam het volgende probleem op de proppen als je een pm krijgt binnen de 5 jaar als ie vervangen moet worden komt de ziekenkas er niet intussen Maar het gaat hier over 200.000 frank. Alles de pm plus bedrading en operatie. Maar wie kan dat betalen van 20 jaar??

De pacemaker tecniekus beloofde me dat ik het toch maar niet zou moeten betalen ,maar niets is wat het blijkt. Als je ziek bent moet je echt rijk zijn want door die pm ben ik in problemen gekomen. Ik krijg uiteindelijk toch mijn nieuwe pm. Zonder ik ervan af wist dat ik het toch zelf zou moeten betalen. Dus alles is ondertussen goed met me maar die dokters vertrouw ik nooit meer of ik moet bewijzen hebben zwart op wit! Ik mag nu nog betalen tot in 2010 voor iets dat ik niet wil. Want die pm technieker is ontslagen en niemand anders wist ervan dus ik sta met mijn rug tegen de muur.

Het is misschien wel goed dat die technologie bestaat maar waarom moet het zoveel kosten.wij vragen er ook niet zelf om. Zo dat was mijn ervaring van een pm en als je het mij vraagt nooit meer..!!

Veel liefs tattyteddy, maart 2006