Informatie
terug naar het overzicht 'informatie'
Dankwoord
Deze site werd gebouwd ter nagedachtenis aan mevrouw S. Rietdijk. Dankzij haar gift aan de Werkgroep Pacemakers is deze site tot stand gekomen. Jammer genoeg bestaat de werkgroep niet meer als zodanig (sinds 2004), maar ik heb - als ontwikkelaar en webmaster - besloten te site in de lucht te houden en te betalen uit eigen middelen.
Terwijl ik dit schrijf - december 2015 - wordt er nog steeds goed gediscussieerd op het forum, en verschijnen langzaam nieuwe ervaringsverhalen op de site. Blijkbaar wordt de site nog steeds goed gevonden en dat is de reden waarom deze website uit prive middelen in de lucht wordt gehouden en wordt onderhouden. Het is immers zonde om kennis en informatie verloren te laten gaan. Veel patienten blijven met vragen blijven zitten na implantatie en kunnen op deze site terecht met vragen.
Een donatie is welkom!
blij met de website?
deze wordt uit eigen middelen
al jaren in de lucht gehouden
doe een donatie!
Introductie
Wilt u op de hoogte blijven van nieuwtjes en activiteiten, geef u dan op voor de nieuwsbrief!
De Pacemaker
Een pacemaker is een apparaat dat kunst- matig elektrische prikkels kan afgeven aan één of meerdere kamers van een hart waarvan door ziekte de eigen contractieregeling niet meer goed functioneert. Het apparaatje wordt meestal in een gemaakte pocket onder het linkersleutelbeen geïmplanteerd en d.m.v. elektroden die door een ader worden geleid met de hartwand verbonden.
Een pacemaker is gemiddeld 6-7 mm dik en weegt ongeveer 25 gram.
Patientenverenigingen
Ook wanneer u een pacemaker heeft kunt u zich aansluiten bij een patientenvereniging. Deze website staat los van deze vereniging. Dat was voorheen anders, maar helaas heeft Hartezorg ervoor gekozen om de werkgroep - overigens op niet al te nette wijze - op te heffen. Inmiddels zijn er wel andere initiatieven die wellicht in de nabije toekomst tot een nieuwe vereniging zullen leiden.Er bestaan ook regionale organisaties die voor- en nazorg voor hartpatiënten kunnen bieden op basis van ervaringsdeskundigheid. Deze niet-medische zorg kan een waardevolle toevoeging zijn aan de door huisarts, specialist, verpleegkundigen en andere zorgverleners geboden zorg.
Tot de activiteiten behoren o.a.:
- individuele patiëntenbegeleiding door getrainde ervaringsdeskundigen;
- organisatie van lotgenotencontact;
- voorlichting (vaak in samenwerking met in de regio aanwezige zorginstellingen);
- belangenbehartiging
Van deze regionale patientenverenigingen kunt u lid worden. Een aantal verenigingen zijn opgenomen onder het kopje 'links'. Voor aanvullingen hou ik me natuurlijk aanbevolen!
Kijk rustig rond op de site. Er is genoeg te lezen en te doen. Het forum wordt dagelijks bezocht door patienten en deskundigen. Heeft u een ervaringsverhaal dat u wilt delen, graag!. Heeft u suggesties of informatie voor de site? Die ontvang ik ook graag van u.